Marhahús gesztenyével

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahús gesztenyével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg sült, hámozott gesztenye
100 dkg marhahús
1 ág rozmaring
20 dkg kis méretű, hámozott burgonya
20 dkg brokkoli
3 db karikára vágott szárzeller
4 db szeletelt sárgarépa
2 fej karikára vágott hagyma
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst cérnával összekötjük. Az olívaolajat lábosban felforrósítjuk, és a húst körös-körül megpirítjuk benne.

2. Borral felöntjük, hozzáadjuk a hagymát, a répát és a zellert, sózzuk és borsozzuk.

3. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, felforraljuk, majd csökkentjük a hőmérsékletet, és a húst közepes lángon kb. 90 percig főzzük.

4. Ezután hozzáadjuk a gesztenyét, a brokkolit, a burgonyát és a rozmaringot, és még 30 percig pároljuk.

5. A húst kivesszük a lábosból (a cérnát eltávolítjuk), felszeleteljük, és a zöldségekkel elrendezzük a tálon.

6. A lisztet egy kis vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a hús levét. Sóval és borssal ízesítjük, a felszeletelt húsra öntjük, és még melegen tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Marhahús gesztenyével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1781 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Marhahús gesztenyével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
vegetáriánus ételek