Meggyes-csokis clafoutis

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Meggyes-csokis clafoutis
Adag: 1 sütőforma (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg durvára tört csokoládé
50 dkg kimagozott meggy
1 evőkanál zsemlemorzsa
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál rum
1 dl joghurt
2 dl tej
3 db szétválasztott tojás
5 dkg búzadara
10 dkg liszt
A kikenéshez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk. Az aljára terítjük a meggyet, és a tetejét megszórjuk a vaníliás cukorral és a zsemlemorzsával.

2. A cukrot, 3 tojássárgájával elektromos habverővel krémesre keverünk.

3. Hozzáadjuk a lisztet, a búzadarát, a sót, majd lassan a tejet, a joghurtot és az aromát. Csomómentesre keverjük.

4. Egy másik edényben, a tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvatosan a masszába forgatjuk.

5. A meggyet beborítjuk a lágy tésztával, a tetejét megszórjuk a csokoládédarabkákkal.

6. A tálat 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és a tésztát 45 percig sütjük, amíg a teteje aranybarnára pirul.

7. A sütőből kivéve még 5 percig pihentetjük, majd forrón vagy melegen tálaljuk.

Meggyes-csokis clafoutis
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1724 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
szaffyka szaffyka
közösségünk tagja
Meggyes-csokis clafoutis
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
szaffyka szaffyka
közösségünk tagja
szótár