Ricottaropogós narancsszósszal

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ricottaropogós narancsszósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A narancsszószhoz:
1 evőkanál narancslikőr
2 és fél dl frissen préselt/facsart narancslé
2 evőkanál vaj
3 evőkanál zsírszegény tejszín
A ricottaropogóshoz:
1 evőkanál finomra reszelt narancshéj
25 dkg ricotta
2 evőkanál fehér liszt
2 evőkanál porcukor
2 és fél evőkanál kristálycukor
2 db tojás
2 és fél dl olaj
A tálaláshoz:
1 db cikkekre vágott narancs

Elkészítés:

1. A narancslevet, a cukrot, a vajat, a tejszínt és a narancslikőrt összekeverjük egy kis serpenyőben, majd felforraljuk. A szószt addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.

2. A ricottaropogóshoz a ricottát, a lisztet, a cukrot, a tojásokat és a narancshéjat habverővel alaposan összekeverjük.

3. Felforrósítjuk az olajat egy nagy serpenyőben. A tésztából kanálnyi mennyiséget az olajba helyezünk. A ropogóst adagonként, oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. A felesleges olajat papírtörlőn lecsöpögtetjük.

4. A ropogós tetejére narancsszószt csöpögtetünk és megszórjuk porcukorral. Narancsgerezdekkel tálaljuk.

Ricottaropogós narancsszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1710 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Ricottaropogós narancsszósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
lexikon