Ricottás keksz

Adag: 1 sütőforma (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A ricottatöltelékhez:
5 dkg apróra vágott citrushéj
50 dkg ricotta
1 csipet őrölt fahéj
2 evőkanál rum
3 evőkanál finomra reszelt citromhéj
3 evőkanál fehér liszt
4 db szétválasztott tojás
1 db tojás
Az omlós tésztához:
1 csipet
1 evőkanál kristálycukor
12 és fél dkg kockára vágott vaj
25 dkg fehér liszt
3 evőkanál jéghideg víz
1 db tojás

Elkészítés:

1. A lisztet és a sót összekeverjük egy tálban. Összemorzsoljuk a liszttel a vajkockákat. A cukorral, a tojással és kevés vízzel kemény tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagolva 1 órán át hűtjük a tésztát.

2. Ezután akkorára nyújtjuk, hogy egy kisebb tepsi alját és szélét kibélelhessünk vele. 15 percig hűtjük.

3. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat).

4. A lehűtött tésztát sütőpapírral fedjük, és nehezéket (száraz bab, rizs) helyezünk rá. 15 percig sütjük.

5. A sütőpapírral együtt a nehezéket is eltávolítjuk. A tésztát még további 5 percig sütjük.

6. A sütő hőfokát 180 fokra mérsékeljük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

7. Közben a ricottát, az egész tojást, a 4 tojássárgáját, a lisztet, a cukrot, a héjkeveréket, a citromhéjat, a rumot és a fahéjat összekeverjük.

8. A tojásfehérjéket habbá verjük, a masszába forgatjuk.

9. A tölteléket a tésztakagylóra kanalazzuk. Körülbelül 1 órán át sütjük.

Ricottás keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1940 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Ricottás keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
szólj hozzá, értékelj