Amaretto likőrös őszibarack vaníliapudinggal



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Kivajazunk 4 csészét.
2. A kekszet, a mandulát, a barna cukrot robotgépben addig forgatjuk, amíg zsemlemorzsa állagú morzsalék nem lesz.
3. Beleöntjük a likőrt. Tovább forgatjuk a gépet.
4. Az őszibarackot az előre elkészített csészékbe tesszük, majd meglocsoljuk a levével.
5. Megszórjuk a morzsás keverékkel. 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük.
6. A pudinghoz a tejet és a vaníliát a forráspontig melegítjük egy kis edényben.
7. A tojássárgáját és a cukrot habverővel simára és krémesre keverjük. Felöntjük a forró tej egyharmadával, miközben a habverővel állandóan kevergetjük.
8. A maradék tejet is hozzáöntjük, és addig keverjük, míg egynemű nem lesz.
9. A keveréket kis serpenyőbe öntjük, lefedjük, majd alacsony hőmérsékleten, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a puding be nem sűrűsödik. Szitán átszűrjük. Forrón tálaljuk.