Amaretto likőrös őszibarack vaníliapudinggal

| Morzsával sült őszibarack receptek
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Amaretto likőrös őszibarack vaníliapudinggal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A csészék kenéséhez:
igény szerint vaj
A vaníliapudinghoz:
½ db vaníliarúd
2 és fél dl tej
Az amaretto likőrös őszibarackhoz:
20 szem amaretti
40 dkg vékonyra szeletelt, konzerv őszibarack
2 evőkanál narancsvirágvíz
vagy
2 evőkanál Amaretto likőr
4 evőkanál barna cukor
4 evőkanál finomra vágott mandula

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Kivajazunk 4 csészét.

2. A kekszet, a mandulát, a barna cukrot robotgépben addig forgatjuk, amíg zsemlemorzsa állagú morzsalék nem lesz.

3. Beleöntjük a likőrt. Tovább forgatjuk a gépet.

4. Az őszibarackot az előre elkészített csészékbe tesszük, majd meglocsoljuk a levével.

5. Megszórjuk a morzsás keverékkel. 15-20 perc alatt világosbarnára sütjük.

6. A pudinghoz a tejet és a vaníliát a forráspontig melegítjük egy kis edényben.

7. A tojássárgáját és a cukrot habverővel simára és krémesre keverjük. Felöntjük a forró tej egyharmadával, miközben a habverővel állandóan kevergetjük.

8. A maradék tejet is hozzáöntjük, és addig keverjük, míg egynemű nem lesz.

9. A keveréket kis serpenyőbe öntjük, lefedjük, majd alacsony hőmérsékleten, állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a puding be nem sűrűsödik. Szitán átszűrjük. Forrón tálaljuk.

Amaretto likőrös őszibarack vaníliapudinggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1878 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Amaretto likőrös őszibarack vaníliapudinggal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
szótár