Sárgabarackos rizottó

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sárgabarackos rizottó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl pépesített sárgabarack
9 dkg szárított sárgabarack
20 dkg rizottórizs
2 teáskanál vaj
1 evőkanál kristálycukor
6 és ¼ dl tej
2 evőkanál pirított mandulaforgács
2 és fél dl szénsavas almalé
vagy
2 és fél dl almabor
vagy
½ teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

1. A tejet, a cukrot, a vaníliarudat felmelegítjük egy edényben. Figyeljünk arra, hogy a tej ne forrjon fel!

2. Felolvasztjuk a vajat egy serpenyőben. Beledobjuk a barackot, kevergetve 2 percig főzzük.

3. Hozzáadjuk a rizst, majd folyamatosan kevergetve 3 percig főzzük.

4. Felöntjük almalével, és amikor a rizs a levet magába szívta, óvatosan, lassan csorgatva belekeverjük a forró tejet. Addig főzzük és kevergetjük, amíg a rizs teljesen magába nem szívja a folyadékot, körülbelül 15-18 perc alatt.

5. A barackpürét a rizsbe forgatjuk. A rizottót kis tálakba kanalazzuk, megszórjuk pirított mandulával. Forrón tálaljuk.

Sárgabarackos rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2138 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Sárgabarackos rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
recepttár