Farro saláta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Farro saláta
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg farro
4 db kockára vágott cukkini
25 dkg kockára vágott mozzarella sajt
15 db friss bazsalikomlevél
16 szem félbevágott koktélparadicsom
6 dkg sós lében eltett kapribogyó
6 szem vékonyra szeletelt mogyoróhagyma
vagy
6 szál vékonyra szeletelt újhagyma
igény szerint forró víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A farrót forró, sós vízben 30 percig főzzük (a csomagoláson feltüntetett főzési időt vegyük figyelembe). Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük, és hideg víz alatt leöblítjük. Újra lecsöpögtetjük, nagy salátástálba rakjuk.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a mozzarellát, a hagymát, a bazsalikomot, a kapribogyót és a cukkinit. Meglocsoljuk olajjal, sózzuk és borsozzuk.

3. Jól összerázzuk. Tálalás előtt 10 percig pihentetjük.

A farro ősi búzafajta. Kevesebb glutént tartalmaz, mint a mai búza, és könnyen emészthető. Tönkölybúzával vagy árpagyönggyel helyettesíthetjük.
Farro saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1636 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Farro saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
most van szezonja