Panzanella
Toszkán kenyérsaláta
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 20 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
vagy
igény szerint hideg víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A díszítéshez:
ízlés szerint bazsalikom
Elkészítés:
1. A kenyeret vékony szeletekre vagy kis kockákra vágjuk, azután 5 percre hideg vízbe áztatjuk. Szűrőben leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd minden folyadékot kinyomkodunk belőle. Salátástálba tesszük.
2. Hozzáadjuk a paradicsomot, az uborkát, a hagymát, a bazsalikomot, az ecetet és az olajat. Sózzuk, borsozzuk.
3. Óvatosan összerázzuk, összekeverjük. Tálalás előtt 120 percre behűtjük. Bazsalikommal díszítjük és tálaljuk.
A panzanella klasszikus toszkán kenyérsaláta. Toszkánában a kenyeret nem sózzák, a kenyérsalátát a hozzáadott zöldségek teszik ízletessé.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.