Panzanella

Toszkán kenyérsaláta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Panzanella
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej vékonyra szeletelt lilahagyma
1 db hámozott, vékonyra szeletelt uborka
4 db cikkekre vágott paradicsom
50 dkg szikkadt, kockára vágott kenyér
vagy
50 dkg szikkadt, vékonyra szeletelt kenyér
1 maréknyi friss bazsalikomlevél
2 evőkanál vörösborecet
igény szerint hideg víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint bazsalikom

Elkészítés:

1. A kenyeret vékony szeletekre vagy kis kockákra vágjuk, azután 5 percre hideg vízbe áztatjuk. Szűrőben leszűrjük, lecsöpögtetjük, majd minden folyadékot kinyomkodunk belőle. Salátástálba tesszük.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot, az uborkát, a hagymát, a bazsalikomot, az ecetet és az olajat. Sózzuk, borsozzuk.

3. Óvatosan összerázzuk, összekeverjük. Tálalás előtt 120 percre behűtjük. Bazsalikommal díszítjük és tálaljuk.

A panzanella klasszikus toszkán kenyérsaláta. Toszkánában a kenyeret nem sózzák, a kenyérsalátát a hozzáadott zöldségek teszik ízletessé.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Panzanella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2890 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Panzanella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
ételfotó