Spenótpiték

Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztakosárhoz:
3 evőkanál jéghideg víz
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
10 dkg kockára vágott vaj
18 dkg fehér liszt
A töltelékhez:
12 és fél dkg ricotta
8 db finomra vágott spenót
2 teáskanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 szem finomra vágott mogyoróhagyma
2 db tojás
1 dl tej
igény szerint szerecsendió

Elkészítés:

1. A lisztet, a parmezán sajtot és a vajat robotgéppel addig forgatjuk, míg morzsás tésztát nem kapunk.

2. Óvatosan hozzáöntjük a jeges vizet, és addig forgatjuk, míg a tésztánk szép sima nem lesz.

3. A tésztából labdát formálunk, folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk hűlni.

4. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

5. A lehűlt tésztát kinyújtjuk 3 milliméteres vastagságúra. A tésztából recés szélű kiszúróval 20 darab tésztakört készítünk. A tésztaköröket pitesütőbe simítjuk.

6. A tészták alját és oldalát megszurkáljuk villával. 5-10 percig sütjük.

7. A töltelékhez a hagymát, a spenótot, a fokhagymát megpároljuk az olajon. Levesszük a tűzről, félrerakjuk hűlni.

8. A spenótos keverékhez hozzáadjuk a ricottát, a tojásokat, a tejet és a szerecsendiót. A keveréket a tésztakosárkákba kanalazzuk. 15-20 percig sütjük, ezalatt a színük aranybarna lesz.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Spenótpiték
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1671 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Spenótpiték
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
könyvek