Fahéjas karika mazsolával
Koulourakia me kanela, Kulurakia me kanela



Elkészítés:
1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A mazsolát vízbe áztatjuk.
2. A lisztet a sütőporral tálba szitáljuk, a fahéjat, a szegfűszeget és szerecsendiót belekeverjük.
3. A cukrot, az olívaolajat, a konyakot, az ásványvizet, a narancslét és a narancshéjat kézi mixerrel magas fokozaton összekeverjük.
4. Ezt a keveréket a liszthez adjuk, és az egészet sima tésztává gyúrjuk. A tésztából hüvelykujjnyi vastagságú, 10 cm hosszú rudakat sodrunk, gyűrűvé hajlítjuk őket, a végeiket jól összenyomjuk.
5. A mazsolát lecsepegtetjük, és mindegyik karikát 2-2 szem mazsolával díszítjük.
6. A karikákat kikent tepsire tesszük, és az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.