Fahéjas karika mazsolával

Koulourakia me kanela, Kulurakia me kanela

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fahéjas karika mazsolával
Adag: 1 tepsi (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
másfél teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál reszelt narancshéj
½ dl narancslé
½ dl ásványvíz
1 evőkanál konyak
¼ teáskanál reszelt szerecsendió
¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
2 teáskanál sütőporos liszt
50 dkg liszt
A díszítéshez:
igény szerint mazsola

Elkészítés:

1. A sütőt 175 fokra előmelegítjük. A mazsolát vízbe áztatjuk.

2. A lisztet a sütőporral tálba szitáljuk, a fahéjat, a szegfűszeget és szerecsendiót belekeverjük.

3. A cukrot, az olívaolajat, a konyakot, az ásványvizet, a narancslét és a narancshéjat kézi mixerrel magas fokozaton összekeverjük.

4. Ezt a keveréket a liszthez adjuk, és az egészet sima tésztává gyúrjuk. A tésztából hüvelykujjnyi vastagságú, 10 cm hosszú rudakat sodrunk, gyűrűvé hajlítjuk őket, a végeiket jól összenyomjuk.

5. A mazsolát lecsepegtetjük, és mindegyik karikát 2-2 szem mazsolával díszítjük.

6. A karikákat kikent tepsire tesszük, és az előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Ha légmentesen lezárt dobozban vagy frissen tartó fóliába csomagolva tároljuk, egy hétig is eláll.
Fahéjas karika mazsolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1581 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Fahéjas karika mazsolával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
pinterest