Hirtelen sült rákgolyók

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A rákgolyóhoz:
50 dkg rákhús
6 dkg vaj
1 evőkanál mustár
15 dkg fehér liszt
3 dkg friss zsemlemorzsa
0 teáskanál Tabasco-szósz
A sütéshez:
10 dl olaj
A tartármártáshoz:
1 teáskanál mustár
1 teáskanál finomra vágott uborka
1 teáskanál finomra vágott zöld olívabogyó
½ teáskanál friss, finomra vágott bazsalikom
½ teáskanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
1 teáskanál finomra vágott hagyma
2 és fél dl majonéz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mártás hozzávalóit összekeverjük egy tálban, és felhasználásig a hűtőszekrénybe rakjuk, alaposan lehűtjük.

2. A rákhúst, a vajat, a mustárt, a Tabascót, a tojássárgáját, a zsemlemorzsát összekeverjük egy tálban. Csipetnyi sóval fűszerezzük. Letakarjuk, 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy kissé megkeményedjen.

3. A húsból diónyi nagyságú golyókat formálunk, majd visszarakjuk a hűtőszekrénybe még 30 percre.

4. A golyókat lisztben megforgatjuk, a felesleges lisztet lerázzuk.

5. Felforrósítjuk az olajat egy nagy edényben, és a rákgolyókat 5-7 perc alatt aranyszínűre sütjük. A golyókat szűrőkanállal tiszta konyhai papírtörlőre szedjük, lecsöpögtetjük a fölösleges olajat.

Tartármártással, forrón tálaljuk, uborkát, paradicsomot és hagymát kínálva mellé.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Hirtelen sült rákgolyók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1449 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Hirtelen sült rákgolyók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
recept beküldése