Terrine póréhagymával és sült paprikával

Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg lágy kecskesajt
1 nagy póréhagyma
1 evőkanál hideg víz
2 teáskanál zselatinpor
15 dkg krémsajt
6 dkg vaj
3 dl tejszín
1 csomag szeletelt újhagyma
20 szál friss bazsalikomlevél
3 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kaliforniai paprika héját feketére sütjük a grillben. 10 percre papírzacskóba tesszük, hogy a héját könnyen eltávolíthassuk. Kimagozzuk, hosszában felszeleteljük.

2. A póréhagymát hosszában kettévágjuk. A szennyeződést hideg víz alatt alaposan lemossuk. A póréhagymát nagy fazéknyi forró vízben 3 percig blansírozzuk. Lehűtjük hideg vízben és szétbontjuk.

3. Kibélelünk egy 10x20 centiméteres tepsit fóliával úgy, hogy az a szélén kissé túllógjon. A főtt póréhagymát a tepsibe helyezzük úgy, hogy a tepsi oldalán túllógjon. A megmaradt póréhagymát félrerakjuk.

4. Az újhagymát megpároljuk a vajon, úgy 3 perc alatt.

5. A hagymát, a krémsajtot, a kecskesajtot, a petrezselymet és a bazsalikomot összekeverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk.

6. A zselatinport 1 percig áztatjuk a hideg vízben. A vizes zselatint felforraljuk egy kis serpenyőben. A felolvadt zselatint és a tejszínt a sajtos keverékhez adjuk, alaposan összekeverjük.

7. A sajtos keverék egyharmadát az előkészített tepsibe, a póréhagymára öntjük, majd betakarjuk a sárga paprikaszeletekkel.

8. A másik egyharmadnyi sajtot rásimítjuk, s a tetején elrendezzük a piros paprikaszeleteket. Végül a maradék sajtot a piros kaliforniai paprikára öntjük, és beborítjuk a tepsi szélén lógó póréhagymával. (A maradékkal lefedjük az esetleges nyílásokat, hézagokat.)

9. A terrine-t egy éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk. Ha tökéletesen kihűlt, a fólia segítségével a tepsiből deszkára emeljük, s a fólia eltávolítása után a terrine-t vékony szeletekre vágjuk.

Terrine póréhagymával és sült paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1789 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Terrine póréhagymával és sült paprikával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
most van szezonja