Rántott padlizsán

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rántott padlizsán
Adag: 7 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 és fél gerezd fokhagyma
1 ¾ nagy héjas, szeletelt padlizsán
21 ¾ dkg finomszemcséjű zsemlemorzsa
1 evőkanál durva szemcséjű tengeri só
2 és ¼ dl tej
1 ¾ db tojás
8 ¾ dkg liszt
A díszítéshez:
ízlés szerint friss, durvára vágott petrezselyemzöld
A sütéshez:
26 és ¼ dl olaj

Elkészítés:

1. A felszeletelt padlizsánt szűrőbe rakjuk, minden oldalát besózzuk durva tengeri sóval. 30 percre félretesszük, hogy a keserű íze kicsöpögjön. Csöpögtetés után papírtörlővel szárazra töröljük.

2. A tojást és a tejet összekeverjük egy kis tálban.

3. A fokhagymát és a zsemlemorzsát összekeverjük robotgépben.

4. A padlizsánszeleteket a lisztbe, a tojásos keverékbe, majd a fokhagymával ízesített zsemlemorzsába forgatjuk.

5. Felhevítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A bepanírozott padlizsánszeleteket adagonként (egyszerre 2-3 szeletet), 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük papírtörlőn, azután megszórjuk a padlizsánt petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk.

Rántott padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5265 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Rántott padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
pinterest