Rántott padlizsán



Elkészítés:
1. A felszeletelt padlizsánt szűrőbe rakjuk, minden oldalát besózzuk durva tengeri sóval. 30 percre félretesszük, hogy a keserű íze kicsöpögjön. Csöpögtetés után papírtörlővel szárazra töröljük.
2. A tojást és a tejet összekeverjük egy kis tálban.
3. A fokhagymát és a zsemlemorzsát összekeverjük robotgépben.
4. A padlizsánszeleteket a lisztbe, a tojásos keverékbe, majd a fokhagymával ízesített zsemlemorzsába forgatjuk.
5. Felhevítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A bepanírozott padlizsánszeleteket adagonként (egyszerre 2-3 szeletet), 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük papírtörlőn, azután megszórjuk a padlizsánt petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk.