Polentás és kukoricás ropogós

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Polentás és kukoricás ropogós
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg kukorica
8 és fél dkg kukoricadara
¼ teáskanál sütőpor
½ teáskanál
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
5 dkg fehér liszt
1 db tojás
3 ¾ dl víz
2 szem finomra vágott mogyoróhagyma
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
ízlés szerint créme fraiche

Elkészítés:

1. Felforraljuk a vizet a sóval. Óvatosan beleöntjük a kukoricadarát, fakanállal csomómentessé keverjük, majd 8-10 perc alatt, állandóan kevergetve besűrítjük.

2. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a kukoricát, a mogyoróhagymát, a petrezselymet és a fokhagymát. Hagyjuk kihűlni.

3. A lisztet és a sütőport a kukoricás keverékhez adjuk, s azután a tojást is. Sóval, borssal ízesítjük.

4. Felhevítjük az olajat egy nagy serpenyőben, és a keverékből evőkanálnyi halmokat szaggatunk bele. Úgy 3-4 percig sütjük, amíg a ropogós mindkét oldala aranybarna színű nem lesz. Créme fraichesel, azonnal tálaljuk.

Pesto créme fraiche

Kép nélkül
4-5 evőkanál pesto szósz

1. Finoman összekeverjük a pestót a tejszínnel.

Ha nincs kéznél créme fraiche, akkor keverjünk össze 125 ml tejfölt és 125 ml zsíros tejszínt, majd a keveréket 120 percre helyezzük hűtőszekrénybe.

Polentás és kukoricás ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3177 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Polentás és kukoricás ropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
recepttár