Lucskos káposzta

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 4-5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csomó kapor
100 dkg fejes káposzta
4 szál csombor
50 dkg marhaszegy
1 db hagyma
2 evőkanál ecet
ízlés szerint
ízlés szerint tárkony
ízlés szerint bors
Sűrítéshez:
2 evőkanál olajos rántás
2 dl tejföl
ízlés szerint pirospaprika

Elkészítés:

A húsokat feldaraboljuk és az apróra vágott hagymával, kevés vízzel 30 percig pároljuk. Rátesszük a csíkokra szelt káposztát, az apróra vágott kaprot, csombort, a fűszereket, a sót és az ecetet. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje az ételt. Takarékon lassan puhára pároljuk. A tejfölt elkeverjük a rántással és összeforraljuk a húsos káposztával.

Az erdélyi konyhában a lucskos káposztát hús és fűszerpaprika nélkül, némi szalonnazsírzóval készítik. Főtt füstölt-húsokhoz, vagdaltakhoz, sültekhez, sültkolbászhoz, főzelékként adják asztalra.
Először a marhahús főzését kezdjük el, amikor félig megpuhult adjuk hozzá a sertés oldalast.
Lucskos káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2195 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Házi nyári menük Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...
Kép nélkül
Lucskos káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Házi nyári menük Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...
google+