Pácolt szardínia

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pácolt szardínia
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg szardínia
1 és ¼ dl fehérborecet
2 fej karikára vágott hagyma
½ teáskanál
6 szem fekete bors
1 és ¼ dl víz
1 szál hosszúkásra vágott, vékonyra szeletelt sárgarépa
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
¼ teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál friss kakukkfű
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. Előkészítjük a szardíniát: levágjuk az uszonyait, eltávolítjuk a gerincét a fejétől a farkáig. Konyhai papírtörlővel megtörölgetjük. A halat sütőtálba rakjuk, hagyma- és sárgarépaszeletekkel, valamint petrezselyemmel borítjuk be.

3. A borecetet, a vizet, a fahéjat, a babérlevelet, a fekete borsot, a kakukkfüvet, a sót és az olajat összekeverjük egy kis tálban. Meglocsoljuk a keverékkel a halat.

4. A tálban lévő halat letakarjuk fedővel vagy alufóliával. A sütőben 25 percig sütjük.

Tálalás előtt néhány órára félrerakjuk, hogy ízei összeérjenek.

A szardíniát a tálalás előtt egy-két nappal is elkészíthetjük, s a hűtőszekrényben pihentethetjük.
Pácolt szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1525 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Pácolt szardínia
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
könyvek