Padlizsán rolád



Elkészítés:
1. A roládhoz megolajozzuk a padlizsánszeletek mindkét oldalát.
2. Felmelegítjük a grillserpenyőt, a padlizsánszeletek minden oldalát körülbelül 5 perc alatt kissé barnára sütjük.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Egy nagy tepsit kiolajozunk.
4. A paradicsomot, a mozzarellát és a bazsalikomot összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
5. Kevés paradicsomos keveréket a padlizsánszeletek végére kanalazunk, azután feltekerjük. A roládokat összehajtott felükkel lefelé az előkészített tepsibe tesszük. Addig sütjük, amíg a mozzarella meg nem olvad.
6. A dresszinghez a paradicsomot 1 evőkanál olajon 2-3 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a maradék olajat, a balzsamecetet és a fenyőmagot, majd sózzuk, borsozzuk. A keveréket 1 percig főzzük, amíg teljesen át nem melegszik.
7. A roládokat tálalótálra rakjuk, a dresszinget a tetejükre kanalazzuk. Megszórjuk friss bazsalikommal, és melegen tálaljuk.