Nicoise saláta
Nizzai saláta
Elkészítési idő:
75 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Adag: 2 főre
A dresszinghez:
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
A salátához:
ízlés szerint tengeri só
Elkészítés:
1. A paradicsomot szűrőbe rakjuk, megszórjuk tengeri sóval. Körülbelül 60 percen át csöpögtetjük.
2. A zöldsalátára helyezzük a paradicsomot, a paprikacsíkokat, a tonhalat, a zellert és a hagymát.
3. Az halfilé közepébe dugjuk az olajbogyót, majd a saláta tetejére tesszük. A tojáscikkeket is elrendezzük rajta.
4. Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük egy kis tálban. A dresszinget a salátára öntjük. Azonnal tálaljuk.
Számos variációja lehet ennek a klasszikus francia salátának. Bátran kísérletezzünk, de az alapja mindig paradicsom, tonhal, tojás és hal legyen.