Nicoise saláta

Nizzai saláta

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nicoise saláta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A dresszinghez:
2 evőkanál fehérbor
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A salátához:
3 szál finomra vágott zellerszár
10 db cikkekre vágott paradicsom
10 dkg zöldsaláta
20 dkg konzerv olajos tonhal
3 db finomra vágott mogyoróhagyma
2 db keményre főzött tojás
1 db kimagozott, csíkokra vágott piros húsú kaliforniai paprika
ízlés szerint tengeri só

Elkészítés:

1. A paradicsomot szűrőbe rakjuk, megszórjuk tengeri sóval. Körülbelül 60 percen át csöpögtetjük.

2. A zöldsalátára helyezzük a paradicsomot, a paprikacsíkokat, a tonhalat, a zellert és a hagymát.

3. Az halfilé közepébe dugjuk az olajbogyót, majd a saláta tetejére tesszük. A tojáscikkeket is elrendezzük rajta.

4. Az öntet hozzávalóit alaposan összekeverjük egy kis tálban. A dresszinget a salátára öntjük. Azonnal tálaljuk.

Számos variációja lehet ennek a klasszikus francia salátának. Bátran kísérletezzünk, de az alapja mindig paradicsom, tonhal, tojás és hal legyen.
Nicoise saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3649 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Nicoise saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
könyvek