Meleg zöldségsaláta sonkával



Elkészítés:
1. A póréhagymát és a babot sós, forró vízben 2 percig blansírozzuk.
2. Hozzáadjuk a cukorborsót és további 1 percig főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük és félretesszük.
3. A fokhagymát, a hagymát és a csilipelyhet 2 evőkanál olajon 2-3 percig pirítjuk, amíg a fokhagyma aranyszínű nem lesz.
4. Hozzáadjuk a gombát és a spenótot, majd további 2 percig pároljuk.
5. Belekeverjük a póréhagymát, a babot, a cukorborsót és a maradék olajat. Sózzuk, borsozzuk, és még 2 percig pirítjuk.
6. Hozzáadjuk a sonkacsíkokat, és még 1 percig pirítjuk.
7. A zöldségeket meglocsoljuk citromlével. Megszórjuk parmezánforgáccsal és őrölt fekete borssal. Melegen tálaljuk.