Meleg zöldségsaláta sonkával

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Meleg zöldségsaláta sonkával
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 és ¼ dkg lóbab
vagy
6 és ¼ dkg borsó
¾ szelet csíkokra vágott prosciutto
3 ¾ dkg cukorborsó
2 és ¼ dkg bébispenót
másfél dkg forgácsolt parmezán sajt
½ szál vékonyra szeletelt póréhagyma
¼ db szeletelt gomba
¼ gerezd finomra vágott fokhagyma
1 teáskanál szárított chilipehely
¼ evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
¾ evőkanál extraszűz olívaolaj
¾ szál szeletelt újhagyma
vagy
¾ db szeletelt mogyoróhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A póréhagymát és a babot sós, forró vízben 2 percig blansírozzuk.

2. Hozzáadjuk a cukorborsót és további 1 percig főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük és félretesszük.

3. A fokhagymát, a hagymát és a csilipelyhet 2 evőkanál olajon 2-3 percig pirítjuk, amíg a fokhagyma aranyszínű nem lesz.

4. Hozzáadjuk a gombát és a spenótot, majd további 2 percig pároljuk.

5. Belekeverjük a póréhagymát, a babot, a cukorborsót és a maradék olajat. Sózzuk, borsozzuk, és még 2 percig pirítjuk.

6. Hozzáadjuk a sonkacsíkokat, és még 1 percig pirítjuk.

7. A zöldségeket meglocsoljuk citromlével. Megszórjuk parmezánforgáccsal és őrölt fekete borssal. Melegen tálaljuk.

Meleg zöldségsaláta sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1532 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Meleg zöldségsaláta sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
könyvek