Görög saláta

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Görög saláta
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg morzsolt feta sajt
5 dkg olajbogyó
4 db kockára vágott paradicsom
2 db vékonyra szeletelt uborka
2 fej szeletelt lilahagyma
2 evőkanál malátaecet
5 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint friss oregánó

Elkészítés:

1. Az uborkát, a paradicsomot, a hagymát, a feta sajtot, az olajbogyót összekeverjük egy tálban.

2. Az olajat és az ecetet alaposan felverjük egy másik tálban.

3. A dresszinget a salátára öntjük, sózzuk és borsozzuk. Óvatosan összerázzuk, oregánóval díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Görögországi nyaralásunk során gyakran tapasztalhatjuk, hogy a saláta mellé tzatzikit is kínálnak. Feltétlenül érdemes kipróbálni.

Az emésztés megkönnyítése érdekében hámozzuk meg az uborkát!

Tzatziki

Tzatziki
1 kisebb uborka
3 dl zsíros görög joghurt
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 evőkanál friss, apróra vágott menta vagy
1 evőkanál friss, apróra vágott kapor
ízlés szerint bors
ízlés szerint
A tálaláshoz::
igény szerint meleg pita

1. Az uborkát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Szűrőbe tesszük, kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, hogy a lehető legkevesebb víz maradjon benne. Mély tálba tesszük.

2. Hozzáadjuk a joghurtot, a fokhagymát, a felaprított mentát vagy kaprot (amiből egy keveset félretehetünk a díszítéshez is), sóval, borssal ízesítjük, majd alaposan összeforgatjuk.

3. Tálalás előtt körülbelül 120 percre behűtjük.

4. Tálaláskor átkeverjük, majd átkanalazzuk a tálalóedénybe. Meghintjük sóval, és meleg pitát kínálunk hozzá.

Görög saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2336 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Görög saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
cikkek