Radicchio-, brokkoli- és fenyőmagsaláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Radicchio-, brokkoli- és fenyőmagsaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A dresszinghez:
2 evőkanál vörösborecet
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
¼ teáskanál szemes fekete bors
A salátához:
4 evőkanál fenyőmag
1 db piros, tépett radicchio saláta
25 dkg rózsáira bontott brokkoli
1 db kimagozott, csíkokra vágott piros húsú kaliforniai paprika

Elkészítés:

1. A paprikacsíkokat 15 percre kis tál jeges vízbe rakva lehűtjük.

2. Közben egy fazékban vizet forralunk, a brokkolirózsákat 1 percig blansírozzuk benne. Leszűrjük, folyó hideg vízzel lemossuk. Ismét leszűrjük, lecsöpögtetjük.

3. A fenyőmagot kis serpenyőben, szárazon megpirítjuk.

4. Az összetépkedett radicchiót, a brokkolit és a fenyőmagot összekeverjük egy tálban.

5. A lehűtött kaliforniai paprikát leszűrjük, lecsepegtetjük, majd ugyancsak hozzáadjuk.

6. Az öntet hozzávalóit összekeverjük egy kis tálban.

7. A dreszszinget a salátára öntjük, óvatosan összerázzuk, végül tálaljuk.

Radicchio-, brokkoli- és fenyőmagsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1678 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Radicchio-, brokkoli- és fenyőmagsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
hírlevél