Zeller remoulade mártással

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zeller remoulade mártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
2 evőkanál dijoni mustár
2 evőkanál friss, finomra vágott menta
1 fej finomra vágott hagyma
1 evőkanál zsírszegény tejszín
1 db finomra vágott mogyoróhagyma
vagy
1 szál finomra vágott újhagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint rukkola

Elkészítés:

1. Kiolajozunk 6 kis csészét.

2. Megtisztítjuk a zellergumót, durvára reszeljük. A reszelt zellert, a hagymát, a mogyoróhagymát, a citromlevet összekeverjük egy tálban.

3. A mustárt kis tálba rakjuk, az olajat állandóan kevergetve, vékony csíkban hozzáöntjük.

4. Habverővel hozzákeverjük a tejszínt és a mentát is. A dresszinget a zeller tetejére csorgatjuk, majd alaposan összerázzuk. Sózzuk, borsozzuk.

5. A zöldséget az előkészített csészékbe kanalazzuk, és 30 percre lehűtjük.

6. A lehűtött, mártásos zellert egyenként tányérokra borítjuk, azután rukkolával díszítjük. Azonnal tálaljuk.

Zeller remoulade mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1982 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Zeller remoulade mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
most van szezonja