Lóbab grillezett sajttal

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lóbab grillezett sajttal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg vékonyra szeletelt halloumi sajt
25 dkg friss, fejtett lóbab
vagy
25 dkg friss fejtett bab
1 dl frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint pirított pita

Elkészítés:

1. Felmelegítjük a grillserpenyőt. A sajtszeleteket vékonyan beolajozzuk, majd adagonként, oldalanként 2-2 perc alatt megpirítjuk.

2. A babot, a citromlevet és a maradék olajat összekeverjük egy kis tálban. Sózzuk, borsozzuk.

3. A grillezett sajtszeleteket tálalótálra rendezzük, a tetejére halmozzuk a babot. Pirított pitával kínáljuk.

A halloumi hagyományos ciprusi sajt. Elkészítéséhez a kecske és a juh tejét használják fel. E sajt olvadáspontja igen magas, ezért kiválóan grillezhető. Néhány más sajttal helyettesíthető: igen jól grillezhető az olasz Fontina sajt vagy a görög feta.
A recept ezt nem említi, de a saláta elkészítése előtt a babot főzzük meg, szűrjük le és hűtsük ki.
Lóbab grillezett sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1480 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Lóbab grillezett sajttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
google+