Spenótos, fetás, articsókás saláta

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Spenótos, fetás, articsókás saláta
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A dresszinghez:
2 teáskanál friss, finomra vágott oregánó
½ teáskanál méz
¼ dl frissen préselt/facsart citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A salátához:
3 ¾ dkg bébispenót
3 ¾ dkg kockára vágott feta sajt
6 és ¼ dkg konzerv, negyedekre vágott articsókaszív
2 és ¼ dkg dió
1 és ¼ dkg kimagozott fekete olajbogyó
½ db negyedekre vágott piros húsú kaliforniai paprika
A tálaláshoz:
igény szerint pita

Elkészítés:

1. A paprikák héját feketére grillezzük. 10 percre papírzacskóba csomagoljuk a paprikát, ezután a héja könnyen eltávolítható. Ki is magozzuk.

2. A kaliforniai paprikákat vékony csíkokra vágjuk, félretesszük.

3. A diót megpirítjuk szárazon egy serpenyőben.

4. A paprikacsíkokat, a diót, a spenótot, a feta sajtot, az articsókaszívet és az olajbogyót összekeverjük egy nagy salátástálban.

5. Az öntet összes hozzávalóját összekeverjük egy tálban. Meglocsoljuk a dresszinggel a salátát, és alaposan összerázzuk. Pitával tálaljuk.

Pita

Pita
50 dkg finomliszt
3.1 dl langyos víz
1 teáskanál
1 teáskanál kristálycukor
5 gramm szárított élesztő vagy
15 gramm élesztő

1. A cukrot beleszórjuk a langyos vízbe, belemorzsoljuk az élesztőt (vagy beleszórjuk

a szárított élesztőt), és körülbelül 10 perc alatt felfuttatjuk (a tetejének habosnak kell lennie).

2. A lisztet és a sót tálba szitáljuk.

3. A közepébe mélyedést nyomunk, ebbe öntjük a felfuttatott élesztőt és annyi vizet, hogy sima tésztát kapjunk.

4. Enyhén lisztezett munkalapra borítjuk, és körülbelül 10 perc alatt simára és rugalmasra gyúrjuk.

5. Cipóvá formázva kiolajozott keverőtálba tesszük, tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyen 120 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.

6. A sütőt 225 °C-ra (gázon 7-es fokozatra) előmelegítjük. A tésztából kis gombócokat formázunk, és ezeket kézzel kihúzkodjuk.

7. A lepényeket fél cm vastag körlappá nyújtjuk.

8. A pitát előkészített sütőlapra fektetjük, és egy kevés vízzel megspriccelve, 8-10 perc alatt rózsaszínűre sütjük; ezalatt kicsit fel is púposodik. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Spenótos, fetás, articsókás saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 856 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Spenótos, fetás, articsókás saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
szólj hozzá, értékelj