Pancettás, fokhagymás, fehérboros zöldborsó
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A mogyoróhagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a pancettát megpirítjuk az olajon.
2. Hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk és borssal ízesítjük. Felöntjük borral. Lefedjük, majd alacsony hőfokon 10-15 percig, időnként megkevergetve főzzük.
3. Kevés alaplével felönthetjük, ha szükséges. Forrón tálaljuk.
Marhahúsalaplé

100 dkg marhacsont
150 dkg marhahús
1 evőkanál tengeri só
1 csomó petrezselyemzöld
2 db babérlevél
2 gerezd fokhagyma
2 db érett paradicsom
2 szál zellerszár
1 szál póréhagyma
1 fej negyedelt hagyma
1 szál félbevágott sárgarépa
50 dl víz
1. A hozzávalókat nagy fazékba rakjuk, és alacsony hőfokon 180 percig gyöngyözve főzzük.
2. Leszedjük a habot a tetejéről.