Töltött kaliforniai paprika

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Töltött kaliforniai paprika
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál fenyőmag
4 db kimagozott, félbevágott sárga húsú kaliforniai paprika
2 evőkanál sós lében eltett, finomra vágott kapribogyó
2 evőkanál arany mazsola
7 és fél dkg zsemlemorzsa
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

2. A kaliforniai paprikákat vágott felükkel felfelé sütő-lemezre rakjuk. Körülbelül 5 percig sütjük.

3. Közben a kapribogyót, a fokhagymát, a zsemlemorzsát, a petrezselymet, az előzőleg meleg vízbe áztatott, majd lecsöpögtetett aranymazsolát, a fenyőmagot és az olajat összekeverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk. A keveréket a majdnem megsült kaliforniai paprikákba kanalazzuk.

4. A paprikákat további 10-15 percig sütjük, amíg a töltelék barnára nem sül. Melegen tálaljuk.

Töltött kaliforniai paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1156 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Töltött kaliforniai paprika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
lexikon