Padlizsán pármai módra

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
25 dkg vékonyra szeletelt mozzarella sajt
18 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
6 db szeletelt padlizsán
2 evőkanál friss, összetépkedett bazsalikom
5 dkg fehér liszt
2 és fél dl extraszűz olívaolaj
3 db tojás
1 fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint
ízlés szerint durva szemcséjű tengeri só

Elkészítés:

1. Felszeleteljük a padlizsánt. Szűrőbe rakjuk, megszórjuk tengeri sóval. Úgy 1 órán át hagyjuk csöpögni. Konyhai papírtörlőn megszárítjuk.

2. A tojásokat 8 percig főzzük. Leszűrjük, teljesen kihűtjük. A tojásokat megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.

3. A padlizsánszeleteket egyenként lisztbe fogatjuk, a felesleges lisztet lerázzuk.

4. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A padlizsánszeleteket adagonként, oldalanként aranybarnára sütjük. Ha sütés közben a padlizsán felszívja az olajat, akkor pótoljuk. A megsült padlizsánszeletekről a felesleges zsiradékot papírtörlőn leitatjuk. Megsózzuk a padlizsánt.

5. Egy másik serpenyőben felmelegítünk 2 evőkanálnyi olajat. A hagymát és a bazsalikomot 5 perc alatt puhára pároljuk benne. Belekeverjük a paradicsomot. Alacsony hőfokon 30 percig főzzük, amíg a szósz be nem sűrűsödik.

6. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Kiolajozunk egy nagy tepsit.

7. A megsült padlizsánszeletekből egy réteget az előkészített tepsibe teszünk, és megszórjuk parmezánnal. Következő rétegként mozzarellaszeleteket rakunk rá, majd tojásszeletekkel borítjuk. Meglocsoljuk kevés paradicsomszósszal, s a következő réteg ismét padlizsán lesz. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó réteg paradicsomszósz és padlizsán legyen.

8. 30 perc alatt világosbarnára sütjük. Forrón tálaljuk.

Klasszikus olasz étel. A padlizsánt nem szükséges előre kisütni olajban. Minél kevesebb olajat használunk, az étel annál könnyebb.
Padlizsán pármai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2598 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Padlizsán pármai módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
facebook