Cukkinimuszaka

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Cukkinimuszaka
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db hosszúkásra vágott cukkini
15 dkg vékonyra szeletelt gruyere sajt
18 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
40 dkg konzerv paradicsom
2 evőkanál friss, finomra vágott menta
2 evőkanál paradicsompüré
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros húsú kaliforniai paprika
5 dl joghurt
2 db tojás
5 dkg fehér liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kivajazunk egy nagy tepsit vagy 4-6 darab kis sütőtálat.

2. A cukkinit adagonként világosbarnára pirítjuk az olajon. A felesleges zsiradékot papírtörlőn leitatjuk.

3. Ugyanabba a serpenyőbe rakjuk a hagymát, a kaliforniai paprikát és a fokhagymát. Néhány percig pároljuk, ezalatt a hagyma megpuhul. Belekeverjük a paradicsomot, a paradicsompürét és a mentát.

4. A sült cukkini felét a paradicsomos keverék felével együtt az előkészített tepsibe vagy a sütőtálakba tesszük. Megszórjuk sajttal. A tetején elsimítjuk a maradék paradicsomos szószt és a maradék cukkiniszeleteket.

5. A lisztet, a joghurtot és a tojásokat összekeverjük, azután a cukkiniszeletekre öntjük. Megszórjuk parmezánnal, majd 30-40 percig sütjük. Forrón tálaljuk.

Cukkinimuszaka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2000 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Cukkinimuszaka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
szólj hozzá, értékelj