Marokkói bab

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marokkói bab
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg konzerv vörösbab
40 dkg konzerv vajbab
40 dkg konzerv csicseriborsó
40 dkg konzerv paradicsom
6 dkg ribizli
vagy
6 dkg mazsola
¼ teáskanál kurkuma
6 dkg fenyőmag
2 és fél dl zöldségalaplé
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 fej összevágott hagyma
1 evőkanál finomra reszelt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál köménymag
A díszítéshez:
ízlés szerint friss bazsalikomlevél

Elkészítés:

1. A gyömbért, a fahéjat, a köménymagot és a kurkumát megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a hagymát, melyet puhára párolunk.

2. Belekeverjük a kidney (vörös) babot, a vajbabot, a csicseriborsót, a paradicsomot, felöntjük alaplével és felforraljuk. Körülbelül 10 percig főzzük.

3. A fenyőmagot aranyszínűre pirítjuk pár perc alatt, szárazon. A mazsolát és a fenyőmagot a babokhoz keverjük. Bazsalikomlevelekkel megszórjuk, forrón tálaljuk.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
2 szál kockára vágott sárgarépa
2 db paradicsom
2 szem szegfűszeg
1 teáskanál
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
25 dl víz
2 fej hagyma
1 csomó kisebb csokor petrezselyemzöld
6 szem fekete bors

1. Felmelegítjük az olajat egy nagy fazékban. Hozzáadjuk a szegfűszeggel megszúrt hagymát, a sárgarépát, a zellert, a paradicsomot, a petrezselymet, a borsot, a babérlevelet és a sót. 5 percig pároljuk.

2. Felöntjük vízzel, a fazekat félig lefedjük. 60 percig főzzük a levest.

3. Fémszitán leszűrjük, a zöldségeket kidobjuk.

Marokkói bab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1800 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Marokkói bab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
recepttár