Fehér csokoládés, makadámdiós karamella

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Fehér csokoládés, makadámdiós karamella
Adag: 1 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 ¾ dl tej
12 dkg összevagdalt makadámdió
12 és fél dkg finomra aprított fehér csokoládé
1 teáskanál vaníliakivonat
25 dkg sótlan vaj
A tepsi kenéséhez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Kiolajozunk egy 20 x 25 centiméteres tepsit.

2. A vajat, a tejet és a cukrot összemelegítjük egy serpenyőben. Lassan és állandóan kevergetve majdnem felforraljuk. A cukornak teljesen fel kell olvadnia. Mintegy 3-4 percig gyöngyözve főzzük. Mérjük meg cukorhőmérővel a hőmérsékletét: érje el a 116 Celsius-fokot. Másként is eljárhatunk: a puha, nyúlós keverékből kanálnyit jeges vízbe pottyantunk, s ha az golyót formál, akkor megfelelőnek ítélhető az anyag hőmérséklete.

3. Félrehúzzuk a tűzről, és addig kevergetjük, míg kissé besűrűsödik, körülbelül 5 perc alatt. Hozzáadjuk a vaníliát és a csokoládét, majd kevergetjük, hogy a csokoládé felolvadjon. A makadámdiót is beleforgatjuk. A karamellát az előkészített tepsibe öntjük.

4. Szobahőmérsékleten kihűtjük. Hűtőszekrényben 60-120 percig hűtjük, dermesztjük. Végül 4 centiméteres kockákra vágjuk.

Fehér csokoládés, makadámdiós karamella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1735 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Fehér csokoládés, makadámdiós karamella
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
recepttár