Csokoládés hokey-pokey

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csokoládés hokey-pokey
Adag: 1 tepsi (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kukoricaszirup
5 evőkanál kristálycukor
A tepsi kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Kivajazunk egy 23 x 23 centiméteres tepsit.

2. A cukrot és a kukoricaszirupot felmelegítjük alacsony hőfokon. Folyamatosan kevergetve felforraljuk, majd 4 percen át gyöngyözve főzzük.

3. Félrehúzzuk a tűzről, és a szirupba keverjük a szódabikarbónát. Mennyisége ezután a duplájára vagy triplájára nő. Gyorsan dolgozzunk, öntsük a szirupot az előkészített tepsibe. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

4. Felolvasztjuk a csokoládét gyöngyöző vízfürdő fölött, majd 5 percig hűlni hagyjuk. Kivesszük a tepsiből az édességet, falatnyi darabokra vágjuk vagy törjük. Csipesszel egyenként a megolvadt csokoládéba mártjuk a darabkákat. A bemártott, csokis hokey-pokey-t sütőlemezre rakjuk. Tálalás előtt 30 percig pihentetjük, hűtjük.

Új-Zélandról származik a recept. Próbáljuk ki csokoládé nélkül is: a felvágott, összetört darabokat keverjük az otthon készített gazdag tojáskrémes fagylaltba.
Csokoládés hokey-pokey
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1867 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Csokoládés hokey-pokey
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
szótár