Sült szilvás gofri

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült szilvás gofri
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tálaláshoz:
12 és fél dkg juharszirup
4 kanál vaníliafagylalt
2 evőkanál porcukor
A gofrihoz:
1 teáskanál sütőpor
30 dkg fehér liszt
1 ¾ dl tej
2 teáskanál kukoricakeményítő
1 csipet
12 és fél dkg olvasztott, sótlan vaj
2 db tojás
1 és ¼ dl víz
2 teáskanál kristálycukor
1 teáskanál vaníliakivonat
A sült szilvához:
4 db félbevágott, magozott szilva

Elkészítés:

1. Elkészítjük a gofrit. A tojássárgáját és a cukrot összekeverjük egy tálban. Hozzáöntjük a tejet, a vizet és a vaníliát. A lisztet, a sütőport, a kukoricakeményítőt és a sót összekeverjük egy tálban. Óvatosan hozzáöntjük a tejes keveréket, a felolvasztott vajat, majd keverjük.

2. A tojásfehérjét könnyű habbá verjük. Óvatosan a tésztába forgatjuk. Letakarjuk folpackkal a tálat, és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Elkészítjük a sült szilvát. A szilvákat vágott felükkel lefelé kis tepsibe helyezzük. 10 percig sütjük, majd megfordítjuk, és még további

5 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, melegen tartjuk.

4. Beolajozzuk a gofrisütőt. Belekanalazunk 125 milliliternyi tésztát, és úgy 5 percig sütjük, amíg a tészta aranybarna és ropogós nem lesz. Nyolc darab ropogós gofri készülhet el a fent megadott mennyiségből. A kisült gofrit melegen tartjuk.

5. Tányérra helyezünk 2-2 meleg gofrit, rátesszük a szeletekre vágott sült szilvát, a tetejére pedig kanálnyi fagylaltot. Ízlés szerint meglocsoljuk juharsziruppal.

Nagyon egyszerű recept: tálaláskor tejszínhabbal vagy juharsziruppal kínáljuk a kisütött gofrit.
Ha hozzájutunk, szilvás juharszirupot használjunk!
Sült szilvás gofri
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1744 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Sült szilvás gofri
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
facebook