Sült szilvás gofri



Elkészítés:
1. Elkészítjük a gofrit. A tojássárgáját és a cukrot összekeverjük egy tálban. Hozzáöntjük a tejet, a vizet és a vaníliát. A lisztet, a sütőport, a kukoricakeményítőt és a sót összekeverjük egy tálban. Óvatosan hozzáöntjük a tejes keveréket, a felolvasztott vajat, majd keverjük.
2. A tojásfehérjét könnyű habbá verjük. Óvatosan a tésztába forgatjuk. Letakarjuk folpackkal a tálat, és 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Elkészítjük a sült szilvát. A szilvákat vágott felükkel lefelé kis tepsibe helyezzük. 10 percig sütjük, majd megfordítjuk, és még további
5 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, melegen tartjuk.
4. Beolajozzuk a gofrisütőt. Belekanalazunk 125 milliliternyi tésztát, és úgy 5 percig sütjük, amíg a tészta aranybarna és ropogós nem lesz. Nyolc darab ropogós gofri készülhet el a fent megadott mennyiségből. A kisült gofrit melegen tartjuk.
5. Tányérra helyezünk 2-2 meleg gofrit, rátesszük a szeletekre vágott sült szilvát, a tetejére pedig kanálnyi fagylaltot. Ízlés szerint meglocsoljuk juharsziruppal.