Cseresznyés, likőrszószos palacsinta

| Cseresznyés palacsinta receptek
Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Cseresznyés, likőrszószos palacsinta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A palacsintához:
4 db tojás
7 és fél dkg fehér liszt
2 és fél dl tej
1 csipet
3 evőkanál sótlan vaj
A serpenyő kenéséhez:
1 teáskanál vaj
A szóráshoz:
2 evőkanál porcukor
A töltelékhez:
35 dkg magozott cseresznye
vagy
dl likőr
2 és fél dl víz

Elkészítés:

1. Elkészítjük a palacsintát. A lisztet és a sót tálba szórjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Óvatosan beleöntjük a tejet, és addig keverjük, amíg a tészta sima nem lesz. A tésztát 60 percig pihentetjük.

2. Teáskanálnyi vajjal kikenjük azt a serpenyőt, amelyben a palacsintát sütjük, és felmelegítjük. 2-3 evőkanálnyi tésztát jól szétterítünk a serpenyőben, hogy a palacsinta vékony legyen. Oldalanként 2 percig sütjük, amíg világos aranybarna nem lesz. Az összes palacsintát kisütjük, a vajat időnként pótoljuk. Az egymásra rakott, kész palacsintákat melegen tartjuk a meleg sütőben.

3. Elkészítjük a tölteléket. A kimagozott cseresznyét, a vizet és a cukrot összemelegítjük, felforraljuk. A tűz hőfokát csökkentjük, és sűrű szirupot főzünk, körülbelül 10 perc alatt. Hagyjuk kihűlni. Belekeverjük a Grand Marnier-t.

4. Bekenjük cseresznyés szósszal a palacsinta tetejét. Félbehajtjuk, majd ismét félbehajtjuk, hogy háromszöget kapjunk. Megszórjuk porcukorral, és tálaljuk.

Cseresznyés, likőrszószos palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2070 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Cseresznyés, likőrszószos palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
van itthon