Rumos lekvárral töltött palacsinta

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rumos lekvárral töltött palacsinta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A palacsintához:
2 és fél dl tej
7 és fél dkg fehér liszt
4 db tojás
1 csipet
3 evőkanál sótlan vaj
A serpenyő kenéséhez:
1 teáskanál vaj
A tálaláshoz:
1 és ¼ dl keményre vert tejszín
igény szerint friss áfonya
A töltelékhez:
37 és fél dkg piros ribiszkedzsem
vagy
37 és fél dkg ribiszkeíz
1 evőkanál rum

Elkészítés:

1. Elkészítjük a palacsintát. A lisztet és a sót tálba szórjuk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Óvatosan beleöntjük a tejet, és addig keverjük, amíg a tészta sima nem lesz. A tésztát 60 percig pihentetjük.

2. Teáskanálnyi vajjal kikenjük azt a serpenyőt, amelyben a palacsintát sütjük, és felmelegítjük. 2-3 evőkanálnyi tésztát jól szétterítünk a serpenyőben, hogy a palacsinta vékony legyen. Oldalanként 2 percig sütjük, amíg világos aranybarna nem lesz. Az összes palacsintát kisütjük, a vajat időnként pótoljuk. Az egymásra rakott, kész palacsintákat melegen tartjuk a meleg sütőben.

3. A lekvárt kis serpenyőbe öntjük, és alacsony hőfokon felmelegítjük. Belekeverjük a rumot.

4. A tejszínt kemény habbá verjük.

5. A palacsinta tetejét bekenjük a lekvárral. Félbehajtjuk, majd ismét félbehajtjuk, hogy háromszöget kapjunk. Tejszínhabbal és friss bogyós gyümölcsökkel díszítve azonnal tálaljuk.

A lekvárt helyettesíthetjük friss, szeletelt eperrel, a rumot pedig frissen facsart citromlével. Szórjuk meg porcukorral a palacsintát, és azonnal, melegen tálaljuk.
Rumos lekvárral töltött palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1203 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Rumos lekvárral töltött palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
hírlevél