Gombás palacsinta

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A palacsintához:
2 és fél dl tej
4 db tojás
9 dkg vaj
15 dkg fehér liszt
1 csipet
A töltelékhez:
25 dkg szeletelt gomba
12 és fél dkg frissen reszelt gruyere sajt
1 evőkanál fehér liszt
6 dkg kockára vágott vaj
másfél dl tej
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megsózott liszthez keverjük a tojásokat és a tejet. Körülbelül 1 órán át pihentetjük.

2. Felmelegítünk 1 teáskanálnyi vajat a palacsintasütőben. 2-3 evőkanálnyi tésztát egyenletesen szétterítünk a serpenyőben. A tésztát 2 perc alatt aranybarnára sütjük.

3. A palacsintát megfordítjuk, a másik felét is aranybarnára sütjük.

4. A palacsintákat egymásra borítva tálra rakjuk. A műveletet addig folytatjuk, amíg a tészta el nem fogy. A palacsintákat melegen tartjuk.

5. A gombát a vaj felén 5 perc alatt megpároljuk. Rászórjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk. Felöntjük tejjel, és belekeverjük a reszelt sajt felét.

6. Előkészítjük a grillt. Kivajazunk egy sütőtálat.

7. Kevés gombás keveréket kanalazunk a palacsintákra, majd feltekerjük. A palacsintákat az előkészített sütőtálba rakjuk, rátesszük a maradék sajtot és vajat. A grillben 5 perc alatt aranyszínűre grillezzük. Forrón tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Gombás palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1766 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Gombás palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
tippek, fortélyok