Palacsinta firenzei módra



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kivajazunk egy sütőtálat.
2. A spenótot kevés vízben 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk. Lecsöpögtetjük, összevágjuk.
3. A spenótot, a ricottát, 1 tojást, 6 dekagramm parmezánt és a szerecsendiót összekeverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk.
4. A maradék tojásokat, a tejet és a vaj felét összekeverjük. Megsózzuk. A lisztet is beleszórjuk, amellyel azután sima, lágy tésztát készítünk.
5. A palacsintasütőbe kevés olvasztott vajat csorgatunk. Egyenletesen szétterítünk 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőben. A tésztát aranybarnára sütjük, megfordítjuk, a másik felét is megsütjük.
6. A palacsintákba kevés spenótos keveréket töltünk, majd feltekerjük.
7. A palacsintákat az előkészített tálba helyezzük, meglocsoljuk paradicsomszósszal. Rászórjuk a maradék reszelt parmezánt. Körülbelül 20 percig sütjük, amíg aranyszínt nem kap. Forrón tálaljuk.
Paradicsomszósz

1. A hagymát az olajon, egy nagy serpenyőben körülbelül 5 perc alatt világosbarnára pirítjuk.
2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a bazsalikom felét, majd sózzuk, borsozzuk.
3. Alacsony hőfokon 25 percig gyöngyözve főzzük. Belekeverjük a maradék bazsalikomot.