Palacsinta firenzei módra

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg bébispenót
12 és fél dkg friss ricotta sajt
12 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
3 db tojás
10 dkg fehér liszt
1 és ¼ dl tej
3 evőkanál olvasztott vaj
1 csipet finomra reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kivajazunk egy sütőtálat.

2. A spenótot kevés vízben 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk. Lecsöpögtetjük, összevágjuk.

3. A spenótot, a ricottát, 1 tojást, 6 dekagramm parmezánt és a szerecsendiót összekeverjük egy tálban. Sózzuk, borsozzuk.

4. A maradék tojásokat, a tejet és a vaj felét összekeverjük. Megsózzuk. A lisztet is beleszórjuk, amellyel azután sima, lágy tésztát készítünk.

5. A palacsintasütőbe kevés olvasztott vajat csorgatunk. Egyenletesen szétterítünk 2-3 evőkanálnyi tésztát a serpenyőben. A tésztát aranybarnára sütjük, megfordítjuk, a másik felét is megsütjük.

6. A palacsintákba kevés spenótos keveréket töltünk, majd feltekerjük.

7. A palacsintákat az előkészített tálba helyezzük, meglocsoljuk paradicsomszósszal. Rászórjuk a maradék reszelt parmezánt. Körülbelül 20 percig sütjük, amíg aranyszínt nem kap. Forrón tálaljuk.

Paradicsomszósz

Paradicsomszósz
5 db friss bazsalikomlevél
100 dkg hámozott paradicsom
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágott hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A hagymát az olajon, egy nagy serpenyő­ben körülbelül 5 perc alatt világosbarná­ra pirítjuk.

2. Hozzáadjuk a paradicsomot, a bazsalikom felét, majd sózzuk, borsoz­zuk.

3. Alacsony hőfokon 25 percig gyön­gyözve főzzük. Belekeverjük a maradék bazsalikomot.

Palacsinta firenzei módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5480 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Palacsinta firenzei módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
könyvek