Provence-i tojás csészében

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Provence-i tojás csészében
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
4 db finomra vágott paradicsom
1 db kockára vágott padlizsán
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
1 fej finomra vágott hagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
3 evőkanál paradicsompüré

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat).

2. A hagymát és a fokhagymát pár perc alatt megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a padlizsánt, majd 2 percig pároljuk.

3. Belekeverjük a paradicsomot és a paradicsompürét. A bort is beleöntjük, az alkoholt elpárologtatjuk. Időről időre megkeverve 10 percig főzzük.

4. A padlizsános keveréket sütőcsészékbe kanalazzuk. Úgy 10 percig sütjük.

5. Kivesszük a sütőből, a zöldséges keverék közepébe egy kanál hátával mélyedést nyomunk. A mélyedésekbe 1-1 tojást ütünk, melyeket megszórunk petrezselyemmel.

6. A csészéket visszatesszük a sütőbe. Még 5-8 percig sütjük, ezalatt a tojások megszilárdulnak. Forrón tálaljuk.

Provence-i tojás csészében
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1554 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Provence-i tojás csészében
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
ételfotó