Provence-i tojás csészében



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat).
2. A hagymát és a fokhagymát pár perc alatt megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a padlizsánt, majd 2 percig pároljuk.
3. Belekeverjük a paradicsomot és a paradicsompürét. A bort is beleöntjük, az alkoholt elpárologtatjuk. Időről időre megkeverve 10 percig főzzük.
4. A padlizsános keveréket sütőcsészékbe kanalazzuk. Úgy 10 percig sütjük.
5. Kivesszük a sütőből, a zöldséges keverék közepébe egy kanál hátával mélyedést nyomunk. A mélyedésekbe 1-1 tojást ütünk, melyeket megszórunk petrezselyemmel.
6. A csészéket visszatesszük a sütőbe. Még 5-8 percig sütjük, ezalatt a tojások megszilárdulnak. Forrón tálaljuk.