Provence-i omlett

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Provence-i omlett
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A töltelékhez:
1 csomó rukkola
12 db félbevágott koktélparadicsom
¼ teáskanál kristálycukor
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 fej vékonyra szeletelt hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
Az omletthez:
8 db tojás
1 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
1 evőkanál friss, összetépkedett bazsalikom
2 evőkanál olvasztott vaj
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

Elkészítés:

1. Megpirítjuk a hagymát az olajon. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, majd 5 percig rotyogtatjuk.

2. Beletesszük a fokhagymát, a cukrot és a rukkolát. Még 2-3 percig rotyogtatjuk.

3. Rászórjuk a petrezselymet és a bazsalikomot. Félrehúzzuk a tűzről.

4. Egy másik serpenyőben felmelegítünk 1 evőkanálnyi olajat. Beleöntjük a felvert tojás felét. Amikor a tojás alja megkeményedett, alányúlunk fakanállal, elválasztjuk a serpenyőtől. Megrázogatjuk. Addig sütjük, amíg az alja barnás színt nem kap.

5. A paradicsomos keverék felét a tetejére kanalazzuk. A tojáslepényt félbehajtjuk, meglocsoljuk a vaj felével. A műveletet megismételjük a maradék tojással és a maradék töltelékkel. Forrón tálaljuk.

Provence-i omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1684 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Provence-i omlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
bevásárlólista