Bundázott gyümölcsök és magvak



Elkészítés:
1. A lisztet, a tejet, a kristálycukrot, a vajat, a tojássárgáját, a sütőport, a bort, a fahéjat és a sót összekeverjük egy tálban. Robotgéppel simára keverjük. A tálat letakarjuk tiszta konyharuhával, és 60 percre meleg helyre rakjuk.
2. A szárított gyümölcsöket és magvakat (szilva, ananász, papája, körte, sárgabarack, földimogyoró, mogyoró, pekándió, dió, füge) összetörjük robotgéppel, vagy nagyon finomra aprítjuk. A felaprított gyümölcsös-magvas masszából golyókat formálunk. A golyókat a tésztába forgatjuk úgy, hogy a tészta mindenhol befedje.
3. Az olajat fritőzbe vagy mély serpenyőbe öntjük, és 190 fokra melegítjük. Ha nincs sütőhőmérőnk, akkor az olaj forróságát kis kenyérkockával teszteljük le. Ha a bedobott kenyér körül buborékos az olaj, és a kenyér pillanatok alatt aranyszínűvé válik, akkor kellően forró az olaj.
4. A bundázott golyókat gyakran megforgatjuk az olajban, és addig sütjük, amíg ropogósak és aranybarnák nem lesznek. Papírtörlőn alaposan lecsöpögtetjük. Porcukorral megszórjuk, forrón tálaljuk.