Bundázott gyümölcsök és magvak

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bundázott gyümölcsök és magvak
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg fehér liszt
30 dkg finomra aprított szárított gyümölcs
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál száraz marsala bor
3 evőkanál olvasztott, sótlan vaj
1 ¾ dl tej
1 teáskanál sütőpor
1 csipet
A sütéshez:
10 dl olaj
A szóráshoz:
7 és fél dkg porcukor

Elkészítés:

1. A lisztet, a tejet, a kristálycukrot, a vajat, a tojássárgáját, a sütőport, a bort, a fahéjat és a sót összekeverjük egy tálban. Robotgéppel simára keverjük. A tálat letakarjuk tiszta konyharuhával, és 60 percre meleg helyre rakjuk.

2. A szárított gyümölcsöket és magvakat (szilva, ananász, papája, körte, sárgabarack, földimogyoró, mogyoró, pekándió, dió, füge) összetörjük robotgéppel, vagy nagyon finomra aprítjuk. A felaprított gyümölcsös-magvas masszából golyókat formálunk. A golyókat a tésztába forgatjuk úgy, hogy a tészta mindenhol befedje.

3. Az olajat fritőzbe vagy mély serpenyőbe öntjük, és 190 fokra melegítjük. Ha nincs sütőhőmérőnk, akkor az olaj forróságát kis kenyérkockával teszteljük le. Ha a bedobott kenyér körül buborékos az olaj, és a kenyér pillanatok alatt aranyszínűvé válik, akkor kellően forró az olaj.

4. A bundázott golyókat gyakran megforgatjuk az olajban, és addig sütjük, amíg ropogósak és aranybarnák nem lesznek. Papírtörlőn alaposan lecsöpögtetjük. Porcukorral megszórjuk, forrón tálaljuk.

Őszre és télre ajánljuk ezt a tápláló desszertet.
Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Bundázott gyümölcsök és magvak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1132 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Bundázott gyümölcsök és magvak
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
pinterest