Cannoli

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Cannoli
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A cannolihoz:
20 dkg fehér liszt
2 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál sertészsír
1 evőkanál kakaópor
2 teáskanál marsala bor
2 db tojás
A sütéshez:
10 dl olaj
A szóráshoz:
igény szerint porcukor
A töltelékhez:
12 és fél dkg durvára tört étcsokoládé
50 dkg ricotta sajt
1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

1. Elkészítjük a cannolit. A lisztet és a kakaót összekeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a kristálycukrot, a disznózsírt, a tojásokat és a bort. Sima tésztát készítünk, labdává gyúrjuk, nejlonzacskóba vagy folpackba csomagoljuk, majd 60 percre félrerakjuk pihenni. A tésztát a pihentetés után lisztezett deszkán kinyújtjuk 3 milliméter vastagságúra. A tésztából 12 darab 10 centiméter átmérőjű kört vágunk ki.

2. Az olajat fritőzbe vagy mély serpenyőbe öntjük, és 190 fokra melegítjük. Ha nincs sütőhőmérőnk, akkor az olaj forróságát kis kenyérkockával teszteljük le. Ha a bedobott kenyér körül buborékos az olaj, és a kenyér pillanatok alatt aranyszínűvé válik, akkor kellően forró az olaj.

3. A kiszaggatott tésztaköröket cannolicsövekre tekerjük úgy, hogy a tészta szélei fedjék egymást. Az elkészült cannolit körülbelül 5 perc alatt sütjük aranybarnára. A felesleges olajat leitatjuk papírtörlőn. Félrerakjuk, hogy kissé hűljön, mielőtt leszednénk a csövekről.

4. Elkészítjük a tölteléket. A ricottát, a kristálycukrot és a vaníliát összekeverjük. Hozzáadjuk a csokoládét és a kandírozott gyümölcsöt. Tálalás előtt a keveréket habzsákba kanalazzuk, és egy nyomócső segítségével a cannolicsövekbe töltjük.

Az édesített ricotta sajttal, kandírozott gyümölccsel és csokoládéval töltött cannoli maga a csoda. A hagyományos szicíliai desszertet otthon is el lehet készíteni, de ehhez meg kell vásárolni a cannolicsöveket. Egyszerűbb készen megvenni a tésztát.
Cannoli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1952 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Cannoli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
most van szezonja