Fehér csokoládés és makadámdiós pralinéparfé

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fehér csokoládés és makadámdiós pralinéparfé
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
kevés durvára tört fehér csokoládé
A fehér csokoládés mousse-hoz:
25 dkg durvára tört fehér csokoládé
3 dl habbá vert tejszín
3 dl tejszín
A pralinéhoz:
19 dkg makadámdió
20 dkg finomított kristálycukor
A tepsi kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Elkészítjük a pralinét. Sütőpapírral kibélelünk egy 39x29 centiméteres tepsit, majd vékonyan kivajazzuk. A diót nagy serpenyőben, 3-5 perc alatt világosbarnára pirítjuk.

2. Aranyszínűre pirítjuk a cukrot. Félrehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a megpirított diót. A diós karamellt az előkészített tepsibe rakjuk, hagyjuk kihűlni, majd robotgépben kissé összetörjük.

3. Elkészítjük a mousse-t. A tejszínt és a vaníliát összemelegítjük, forráspontig hevítjük. Félrehúzzuk a tűzről. A tojássárgáját elkeverjük tűzálló tálban. A meleg tejszínes-vaníliás keverék egyharmadát óvatosan a felvert tojáshoz öntjük. Hozzáadjuk a csokoládét, és a keveréket gyöngyöző vízfürdő fölé rakjuk. Addig keverjük, amíg a keverék a fakanál hátsó részét teljesen be nem vonja. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni. Beleforgatjuk a tejszínhabot és a pralinét.

4. Hat darab, egyenként 250 milliliteres, henger alakú fém- vagy üvegpoharat két, hosszú csíkra vágott sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy a papír a pohár alját és az oldalát befedje. Ezek segítségével a megfagyott parfét könnyebben kiboríthatjuk. Megtöltjük a poharakat a csokoládés keverékkel. A tetejét megszurkáljuk, hogy kijöjjenek a levegőbuborékok. Letakarjuk alufóliával vagy folpackkal, és egy éjszakára a fagyasztóba tesszük.

Fehér csokoládés és makadámdiós pralinéparfé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1208 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Fehér csokoládés és makadámdiós pralinéparfé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
ételfotó