Étcsokoládé-szorbé

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Étcsokoládé-szorbé
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg átszitált kakaópor
2 és fél teáskanál instant kávé
6 és ¼ dl víz

Elkészítés:

1. A vizet, a cukrot, a neszkávét, a 70%-os kakaót és a csokoládét összemelegítjük alacsony hőfokon, majd felforraljuk, 5 percig gyöngyözve főzzük.

2. Félrehúzzuk a tűzről, finom lyukú szitán át tálba szűrjük. Két órára hűtőszekrénybe rakjuk.

3. Fagylaltkészítő gépbe tesszük a keveréket, felhabosítjuk.

4. Hűtődobozba öntjük a szorbét, beborítjuk sütőpapírral a tetejét, és tálalásig mélyhűtőbe rakjuk.

Az íze attól függ, hogy milyen csokoládét választunk. Ezúttal is csak a kiváló minőséget ajánlhatjuk.
Étcsokoládé-szorbé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1901 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Étcsokoládé-szorbé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
recept beküldése