Sült tésztás frittata

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült tésztás frittata
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej finomra vágott lilahagyma
6 db tojás
35 dkg tagliatelle
6 db félbevágott koktélparadicsom
2 db vékonyra szeletelt cukkini
1 db kockára vágott padlizsán
1 db kimagozott, kockára vágott zöld húsú kaliforniai paprika
1 evőkanál frissen őrölt, finomra vágott menta
1 evőkanál friss, összetépkedett bazsalikom
ízlés szerint
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A díszítéshez:
igény szerint friss, összetépkedett bazsalikom

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

2. Kiolajozunk egy 23 cm átmérőjű, kapcsos sütőformát.

3. A tésztát forró, sós vízben al dente főzzük. Leszűrjük, félrerakjuk.

4. Megpirítjuk a hagymát az olajon. Hozzáadjuk a kaliforniai paprikát, a padlizsánt, a cukkinit és a zellerszárat. 10-15 percig pároljuk, ezalatt a zöldségek megpuhulnak.

5. Beletesszük a paradicsomot, és még 5 percig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.

6. Felverjük a tojásokat egy nagy tálban. Belekeverjük a zöldségeket, a szalagtésztát, a bazsalikomot és a mentát. Alaposan összekeverjük, majd az előkészített tepsibe öntjük. 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Bazsalikomlevelekkel díszítjük, melegen tálaljuk.

Sült tésztás frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1626 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Sült tésztás frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
vegetáriánus ételek