Parmezánnal sült frittata

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Parmezánnal sült frittata
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
1 db kimagozott, kockára vágott piros húsú kaliforniai paprika
10 dkg kockára vágott szalámi
25 dkg kockára vágott, főtt burgonya
6 db tojás
2 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
2 fej finomra vágott hagyma
1 és ¼ dl tej
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
szükség szerint friss bazsalikomlevél
igény szerint félbevágott koktélparadicsom

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. Kivajazunk egy mély, négyzetes sütőtálat.

3. A hagymát pár perc alatt megpirítjuk az olajon. Hozzáadjuk a burgonyát, a szalámit, a kaliforniai paprikát, majd 5 percig pirítjuk.

4. Belekeverjük a tojásokat, a tejet, a parmezánt és a petrezselymet. Sózzuk, frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.

5. A keveréket az előkészített sütőtálba öntjük. 25 percig sütjük, ezalatt a hozzávalók megszilárdulnak. Koktélparadicsommal és bazsalikommal, forrón tálaljuk.

Parmezánnal sült frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2808 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Parmezánnal sült frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
szólj hozzá, értékelj