Sertésszelet narancssalsával



Elkészítés:
1. A narancs héjából levágunk néhány vékony csíkot, félrerakjuk.
2. A narancs alját és tetejét levágjuk, a héjától és a belső héjától megszabadítjuk, cikkekre szedjük. A cikkek közti belső hártyákat is lehúzzuk, az esetlegesen kifolyó levét felfogjuk.
3. A narancscikkeket, a narancslevet és a hagymát összekeverjük egy kis tálban. Sózzuk, borsozzuk. Félretesszük.
4. A sertésszeleteket húsklopfolóval egyforma vékonyságúra ütögetjük.
5. A zsemlemorzsát, a parmezánt és az oregánót összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
6. A sertésszeleteket a tojásba, majd a sajtos zsemlemorzsába forgatjuk.
7. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben, majd a sertésszeletek mindkét oldalát 4-5 perc alatt világosbarnára sütjük benne. A felesleges zsiradékot konyhai papírtörlőn leitatjuk.
8. A húst narancshéjcsíkokkal és narancssalsával tálaljuk.