Sertésmedallion aszalt gyümölcsökkel

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sertésmedallion aszalt gyümölcsökkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szeletelt sertésszűz
1 db piros, kockára vágott alma
1 db kockára vágott körte
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál őrölt fahéj
2 evőkanál brandy
1 és ¼ dl csirkealaplé
1 és ¼ dl száraz fehérbor

Elkészítés:

1. Az almát, a körtét, a bort és a csirkealaplevet felforraljuk egy serpenyőben. Alacsony hőfokon 10 percig főzzük, amíg a gyümölcs meg nem puhul.

2. Hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket (sárgabarack, őszibarack, körte, szilva) és a fahéjat. 30 percig főzzük, ezalatt a gyümölcsök a levet magukba szívják. Félrehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni.

3. Felmelegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. A sertés minden oldalát megpirítjuk. Kivesszük a húst a serpenyőből, félrerakjuk.

4. A brandyt a serpenyőbe öntjük, az alkoholt elpárologtatjuk. Hozzáadunk kevés gyümölcslevet. A serpenyőben leragadt húst felkapargatjuk.

5. Hozzáadjuk a gyümölcsös elegyet, felmelegítjük. Visszatesszük a sertést a serpenyőbe. Időnként megkevergetjük, a húst teljesen megpuhítjuk. Forrón tálaljuk.

Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Nagyon aromatikus, virágos, száraz, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Csirkealaplé

Kép nélkül
1 szál zellerszár
2 fej negyedekre vágott hagyma
2 szál félbevágott sárgarépa
150 dkg csirke
50 dl víz
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

1. A csirkét nagy fazékba rakjuk, felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a bőre a hústól kissé el nem válik. Leszedjük a leves tetején lévő habot.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a babérlevelet, a sót, majd lassú tűzön tovább főzzük, úgy 3-4 órán át. Ha szükséges, a főzés közben elpárolgott vizet forró vízzel pótoljuk.

3. Levesszük a tűzről, kiszedjük a csirkét és a zöldségeket a levesből. A levest átszűrjük finom fémszitán.

Sertésmedallion aszalt gyümölcsökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1861 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Sertésmedallion aszalt gyümölcsökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
bevásárlólista