Almás sertésrolád
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 20 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
2. Az almát, az aranymazsolát és a citromlevet összekeverjük egy kis tálban.
3. A sertésszeleteket megkenjük szilvamártással. A szeletek közepére kanálnyi almaszószt teszünk.
4. A szeleteket szorosan feltekerjük, majd összekötjük konyhai spárgával.
5. A sertésroládokat hajtott oldalukkal lefelé tepsibe helyezzük.
6. Az almalevet, a szójaszószt és a mézet összekeverjük egy kis tálban, azután a sertésre öntjük.
7. Lefedjük fóliával, 20-25 percig sütjük. A roládokat párolt cukorborsóval, forrón tálaljuk.