Sertésborda gremolatával

| Sült karaj gremolátával receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sertésborda gremolatával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A gremolatához:
4 evőkanál friss, finomra vágott petrezselyemzöld
2 db citrom reszelt héja
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
A sertésbordához:
4 szelet csontos sertésborda
1 teáskanál méz
1 csomó friss, finomra vágott snidling
1 db citrom leve és reszelt héja
1 evőkanál dijoni mustár
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

2. A paradicsomokat sütőlemezre rakjuk, meglocsoljuk 1 evőkanálnyi olajjal. 10 percig sütjük.

3. Megszórjuk a paradicsomokat snidlinggel, majd félretesszük, melegen tartjuk.

4. Felmelegítünk egy nagy serpenyőben 1 evőkanál olajat. A bordákat oldalanként 1-1 perc alatt megpirítjuk. Kivesszük a megpirított húst.

5. A maradék 2 evőkanál olajat, a citromhéjat és -levet, a mustárt, a mézet összekeverjük egy kis tálban. A keveréket a bordák tetejére csorgatjuk, azután sózzuk, borsozzuk. 10-15 percig sütjük, 5 percig pihentetjük.

6. A gremolatához összekeverjük a citromhéjat, a petrezselymet és a fokhagymát.

7. A gremolatát a bordák tetejére simítjuk. A húst forrón, a sült paradicsommal tálaljuk.

Sertésborda gremolatával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1448 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
Sertésborda gremolatával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Modern mediterrán konyha
Modern mediterrán konyha
(Kossuth Kiadó, 2011)

Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, Görögországban, Észak-Afrikában, Törökországban, a Balkánon, a Közel-Keleten járva ízletes és egészséges ételekből válogathat az utazó. Könyvünkben több mint 270 receptet... bővebben...
pinterest